Luo parhaat kodit ja tilat vanhuksille

Luo parhaat kodit ja tilat vanhuksille

Suunnitteletko kodin suunnittelua tai sisustusta perheesi vanhuksille? Aloita näistä Eija Bourasin palveluiden vinkeistä!

 1. Tarjoa helposti saavutettavia alueita ja huonekaluja. 

Kun olet vanha, sinulla voi olla pari ongelmaa kehossasi. Portaiden lennoilla käveleminen ei ole kovin mukavaa. Olisi myös epämukavaa asua todella kaukana sairaaloista ja muista tarvittavista toimistoista. 

Tässä on muita näkökohtia tästä asiasta:

 • Valitse yhden kerroksen mallit talostasi. 
 • Kun seniori käyttää pyörätuolia, luo helppo pääsy kaikkiin huoneisiin. 
 • Käytä vain matalia kaappeja tai säilytystiloja asioille, joita seniorit käyttäisivät. 
 • Älä asenna ovia, vipuja ja muita laitteita, jotka vaativat paljon voimaa tai vaivaa.
 1. Asenna huonekaluja ja tekniikkaa auttamaan senioreja. 

Tech voi auttaa senioreitä paljon niin, että he voivat helposti tehdä sen, mitä seniorit haluavat tehdä. 

Tekoälyjärjestelmät voidaan laittaa kuulemaan senioreiden kysymyksiä tai yksinkertaisia pyyntöjä. On myös joitain automaattisia innovaatioita, kuten valoja, jotka voivat toimia automaattisesti niiden läsnä ollessa. Harkitse tätä riippuen seniorista. Koska jotkut seniorit eivät tunne teknologiaa kovin hyvin, voi olla parempi antaa heille automatisoituja vaihtoehtoja tai opettaa heille ensin mekaniikkaa. 

On myös parempi asentaa jokin varotekniikka, joka huolehtii yksinkertaisista tehtävistä, jotka henkilö voi unohtaa. Kun otetaan huomioon joidenkin kuulon aleneminen, kehotamme myös omistamaan palovaroittimista, jotka voivat lähettää sekä ääntä että valoja varoituksistaan.

 1. Luo tila virkistys- ja liikuntaa varten. 

Toinen huomioon otettava seikka on se, miten vanhuksilla pitäisi olla tilaa omalle hoidolleen, joka voi auttaa häntä ylläpitämään päivittäisiä toimintojaan ja erityisesti aktiivista elämäntapaa. Jätä tilaa joogalle, liikunnalle tai meditaatiorutiinille!

 1. Anna liukastumisenkestävyys. 

Tasapainosta putoaminen on suurempi ongelma ikäihmisille, erityisesti niille, joilla on hauraat luut ja keho. Varmista, että talossa ei ole liukkaita pintoja, jotka voivat aiheuttaa onnettomuuksia. 

Jos talossasi on joitain erikoisia alueita, voit tehdä seuraavat:

 • Asenna kylpytakit kylpyhuoneeseen, keittiöön ja muihin alueisiin, joissa on liukkaat lattiat. 
 • Aseta karkea pinta portaiden reunalle. 
 • Paranna lattiafiktiota talossa käyttämällä liukukaattoja.
 1. Aseta hauraat esineet turvallisiin paikkoihin. 

Jotta vanhuksilla tai heidän kanssaan ei sattuisi onnettomuuksia, varmista, että niiden paikalle on kiinnitetty esineitä, kuten ripustusmuotokuvia, maljakoita ja muita hauraita esineitä. Se ei aina ole vanhemman kyvyssä huolehtia näistä asioista. 

Varmista, että ne eivät aiheuta vaaraa seniorille, jos he rikkoutuvat. Sinun on myös poistettava joitakin matkariskejä, jotka voivat olla kotonasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *